Providermonitor November: Alice evenaart XS4ALL

Vele maanden stond XS4All op de eerste positie in de rangschikking van de ProviderMonitor van de Consumentenbond. Een lijst, die goed wordt gelezen, en ook wordt geaccepteerd door InternetProviders zelf.

Maar in de maand november van de ProviderMonitor evenaart nieuwkomer Alice de kwaliteit van XS4All.

De totale score van XS4All is met een tiende punt gedaald ten opzichte van de vorige meting en die van Alice is gelijk gebleven, waardoor XS4All nu de eerste plaats moet delen met Alice.

Ze hebben beide een score van 7,8. Tele2 volgt hier direct na. Telfort is met 2 tiende punten gedaald ten opzichte van de vorige meting. De provider staat hiermee op de laagste plaats, maar nog wel met een voldoende (6,3).

Dipje
Het dipje van Zeelandnet in de vorige meting, dat veroorzaakt werd door een groot aantal telefoonstoringen, lijkt voorbij. Zeelandnet scoort op de kwaliteit van telefoon en storingen veel beter en dat vertaalt zich in een betere totaalscore.ConsumentenbondInternetProvider

Caiway
lijkt nu wat last te hebben van telefoonstoringen. Het aantal storingen is flink toegenomen en dat zie je terug in de score storingsvrij. Die ligt nu een stuk lager dan in de vorige meting.
omhoog

Toelichting op meting
Deze meting heeft betrekking op de maanden augustus en september 2009 voor wat betreft de storingen. Het klanttevredenheidsonderzoek op de maanden juli en augustus 2009, met uitzondering van Zeelandnet en Caiway.

Bij deze providers is het klanttevredenheidsonderzoek van mei en juni 2009 gebruikt.

Meer over het hoe en wat in ProviderMonitor in ‘Wat is de ProviderMonitor‘.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …