KPN voert stille prijsverhoging door

DEN HAAG – Telecomconcern KPN gaat per 1 januari een stille prijsverhoging doorvoeren voor zakelijke klanten. Dat stelt de onafhankelijke adviseur A&B groep vrijdag op basis van eigen berekeningen. Aanpassingen van tarieven en contractvoorwaarden voor zakelijk bellen vanaf een vaste aansluiting leiden volgens de onderzoekers in de praktijk categorisch tot een hogere telefoonrekening. KPN zelf rept volgens de onderzoekers van een ‘vereenvoudiging’ van de tarieven.

De totale stijging van de kosten kan oplopen tot 7 procent, aldus A&B Groep, dat organisaties adviseert over telefonie. Slechts in enkele gevallen is er sprake van een daling in de tarieven. Vorige maand schreef De Telegraaf al dat KPN zakelijke klanten een brief heeft gestuurd met uitleg over nieuwe abonnementen. Wie niet op de brief reageert, zit per 1 januari vast aan een jaarcontract.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …