Home / Alles in Een / KPN verlaagt prijzen Mine en Digitenne en veranderd merknamen

KPN verlaagt prijzen Mine en Digitenne en veranderd merknamen

De prijsverlaging voor de twee TV diensten van KPN gaat begin augustus in. Per 2 augustus wordt de nieuwe prijs van KPNTV (de telco geeft nu de voorkeur aan de naam Digitenne), €6,95 per maand. De huur van de eerste set-top-box is daarbij inbegrepen.

Door de decoders op huur basis aan te bieden kan de KPN besparen op de subsidies op de decoders waarmee hij tot nu toe klanten wierf. Het huren van een extra decoder kost kost €3,- per maand, het pakket voor drie boxen kost daarmee dus €12,95 per maand slechts een euro minder dan de oorspronkelijke prijs, waarop KPN klanten €6,- per maand bundelkorting kregen.

Eerder dit jaar verlaagde de KPN reeds de Digitenne prijs naar €9,95 per maand en werd de bundelkorting omgezet in een vaste klanten korting van twee euro per maand.

Voor bestaande Digitenne klanten (ruim 300.000) wordt de nieuwe prijs van €6,95 per maand echter pas per september van kracht. Het is te hopen voor de bestaande klanten dat het lagere maandbedrag niet gebruikt wordt als een excuus om de afnemende beeldkwaliteit nog verder te verlagen. De bestaande klanten krijgen in augustus een brief hierover.

Ook de IPTV dienst Mine krijgt een nieuwe naam en prijsstelling, het basispakket van ‘Interactieve Televisie’ gaat vanaf augustus €9,95 per maand kosten. Bovenop de circa 50 TV en 75 radiozenders komen keuzepakketten met extra zenders. De eerste twee keuzepakketten, het Planet Pluspakket dat bestaat uit ongeveer vijfentwintig themakanalen en het voetbalpakket met vier voetbalkanalen, met onder andere live Tele2 Eredivisie voetbal, gaan elk ook €9,95 per maand kosten. De prijs van het totaal pakket wordt dus niet verlaagd.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …