KPN verandert tarieven en voorwaarden

KPN verhoogt per 1 april 2010 de snelheden van zijn internetabonnementen, zowel bij ADSL als bij InternetPlusBellen (ADSL inclusief internettelefonie). Verder verandert KPN een aantal tarieven voor internetdiensten en worden de algemene voorwaarden aangepast. De dienst Interactieve TV wordt duurder en krijgt er Sport1 als extrapakket bij. Alle betrokken klanten worden de komende dagen per brief of mail geïnformeerd.KPN maakte in december bekend in 2010 alle tarieven met gemiddeld 1 tot 2 procent te verhogen.

De snelheden van het huidige ADSL-portfolio gaan omhoog. Gedurende de maanden april en mei voert KPN de snelheidsverhoging door. Eind mei zitten alle klanten op hun nieuwe snelheid. De prijs verandert niet. Voor nieuwe klanten gelden de nieuwe snelheden per 1 april 2010. De snelheid van klanten met Internet(PlusBellen) Basis wordt verhoogd naar maximaal 8 Mbps; voor klanten met Internet(PlusBellen) Extra wordt de snelheid verhoogd tot maximaal 16Mb/s.

Interactieve TV wordt duurder, maar krijgt naast Eredivisie Live nu ook Sport1 als extrapakket. De komende maanden wordt iTV verder uitgebreid met mogelijkheden. Het basispakket gaat van 9,95 euro naar 10 euro. Het Pluspakket wordt procentueel fors in prijs verhoogd: van 7,50 euro per maand naar 10 euro. Eredivisie Live gaat eveneens fors in prijs omhoog; van 9,95 euro p/m naar 12,50. Dit bedrag gaat ook gelden voor het nieuwe pakket Sport1.

Bij Internetplusbellen veranderen de meeste telefonietarieven buiten de voordeelbundels (zoals BelOnbeperkt Altijd, BelOnbeperkt Weekend of BelOnbeperkt Avond en Weekend). Bellen naar mobiele nummers gaat 9ook binnen de bundels) omlaag van 17 eurocent per minuut naar 16,5 eurocent; vast naar vast gaat van 3,5 naar 4 eurocent per minuut. het starttarief buiten de bundel wordt verdubbeld van 5 naar 10 eurocent.De prijzen voor internationaal bellen gaan voor Noordwest-Europa en Noord-Amerika van 5 naar 5 cent per minuut, voor Midden- en Zuid-Europa, Australië en Nieuw-Zeeland van 10 naar 12 eurocent p/m.

De algemene voorwaarden wijzigen voor Internet, InternetPlusBellen en Interactieve TV. De belangrijkste wijzigingen hebben te maken met de naleving van de gedragscode Notice and Takedown, met betalingsherinneringen en met privacy en het gebruik van persoonsgegevens.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …