KPN Overname deel 2 : Orange

Opgestaan, plaats vergaan zeg maar. Want achter schermen heeft Orange alles goed in de gaten gehouden, en gaat nu zelfs meedoen met een eventuele overname van KPN. Maar Orange is misschien niet eens in staat om een overname te ‘financieren’., dit zegt analist Marc Hesselink van ABN AMRO.

Volgens Hesselink vormt de financiering van een overname voor Orange een probleem. Daarbij zijn er in de ogen van de analist slechts beperkt synergievoordelen te halen met de overname van KPN. Ook ontstaat er geen “Europese telecomkampioen” door het samenvoegen van de Franse en de Nederlandse telecombedrijven, en dat is wel waar partijen naar zoeken in de aanstaande consolidatieslag in telecomland.

Een huwelijk tussen het meer gelijkwaardige Orange en Deutsche Telekom is dan ook logischer meent Hesselink. Zeker nu het Amerikaanse AT&T volgens de analist het oog heeft laten vallen op Europa en er geen Europese telecombedrijf lijkt te kunnen ontsnappen aan de consolidatieslag.

Een fusie tussen de Franse en de Duitse speler levert wel een heuse kampioen op, biedt meer synergievoordelen en kan grotendeels met gesloten beurzen worden gerealiseerd, meent Hesselink.

 

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …