Home / Diversen / KPN genomineerd als grofste privacyschender

KPN genomineerd als grofste privacyschender

KPN PrivacyDoor gebrek aan informatie en regie blijven veel strafzaken onopgelost. Dat concludeert de Algemene Rekenkamer woensdag in haar rapport ‘Prestaties in de Strafrechtketen’.

Volgens het onderzoeksbureau is er daarnaast te weinig goede informatie beschikbaar over het verloop van strafzaken, waardoor het lastig is een goede oplossing te vinden voor dit capaciteitsprobleem.

De Rekenkamer stelt nu dat er een betere regie nodig is vanuit het ministerie van Veiligheid en Justitie om de beschikbare capaciteit optimaal te benutten op het hele proces van de melding van criminaliteit tot en met de uitvoering van de eventuele straf.

Reactie minister
In een reactie stelt minister Opstelten van Justitie zich te herkennen in de conclusies en aanbevelingen van de Algemene Rekenkamer. Opstelten wijst op initiatieven die hij reeds heeft ondernomen, om het proces in de strafrechtketen te verbeteren.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …