Home / Diversen / Gemeente Den Haag Eerste grote gemeente op IPv6

Gemeente Den Haag Eerste grote gemeente op IPv6

Het internet gaat een stap verder….

In opdracht van de gemeente Den Haag heeft Getronics samen met SecureLink de gemeente Den Haag aangesloten op het IPv6 internet. De gemeente Den Haag heeft inmiddels de beschikking en werking over een /32 publiek subnet! De externe DNS van de gemeente Den Haag is opgezet met IPv6 en de zone denhaag.nl is IPv6 ready.

“De gemeente Den Haag loopt voorop en wij nodigen iedereen uit in ons nieuwe stadsdeelkantoor Leyweg om de IPv6 implementatie te komen testen. Extra trots zijn wij dat wij dit project op de zogeheten IPv6 dag wereldwijd (www.worldipv6day.org/faq/) op 8 juni hebben gerealiseerd. Iedereen spreekt over IPv6, maar om het als één van de eerste gemeenten ook daadwerkelijk operationeel te hebben is toch een mooie Haagse primeur!”, aldus Glenn Lutke Schipholt van de gemeente Den Haag.

“Het is relatief eenvoudig om IPv6 op te zetten met de Infoblox oplossing die is geïmplementeerd bij de gemeente Den Haag. De zogeheten glue-records worden automatisch toegevoegd en de realisatie van een dual-stack infrastructuur is op deze manier overzichtelijk en eenvoudig. Ook de DNSSEC implementatie kent het zogeheten “one-click” principe in de Infoblox oplossing. Dit is een verademing ten opzichte van de vele stappen die je in andere systemen moet nemen”, aldus Peter Mesker van SecureLink.

Wat is IPv6
Internet Protocol versie 6 (IPv6) is de opvolger van Internet Protocol versie 4 (IPv4). Het is de tweede versie van het internetprotocol die in gebruik is genomen. De tussenliggende versie IPv5 was een experimentele aanvulling op IPv4, maar is nooit geïmplementeerd. IPv6 is onder andere ontwikkeld om de beperkingen en tekortkomingen van IPv4 te verhelpen. Met name het tekort aan beschikbare IP-nummers levert een enorm probleem op: er zijn ongeveer 4 miljard IPv4-adressen beschikbaar en op 3 februari 2011 heeft de Internet Assigned Numbers Authority (IANA) de laatste IPv4-blokken vrijgegeven

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …