Werken op een ergonomische wijze

Ergonomische muizen

Werkt u veel op kantoor? Of zit u voornamelijk tijdens uw werkzaamheden? Dan zult u vast wel eens last hebben van uw rug, nek of handen. Dit komt doordat u op een onverantwoorde manier te werk gaat en waarschijnlijk ook geen weet heeft van de mogelijkheden. U doet er goed aan om de nodige informatie op te doen, zodat u in de toekomst geen fysieke klachten meer zult ervaren.

Juiste producten aanschaffen

Voordat u aan het werk gaat is verstandig om eens te kijken naar de vele ergonomische producten die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Zo kunt u ergonomische muizen van Bakkerelkhuizen aanschaffen. Deze producten zijn goed voor uw armen en hierdoor heeft u te allen tijde een goede houding.
Naast muizen zijn er ook nog toetsenborden, laptopstandaards en andere ergonomische componenten te verkrijgen.
Neem de juiste houding aan

Veel mensen weten wel dat ze een goede houding moeten aannemen tijdens werkzaamheden, maar in verloop van tijd gaan zij toch weer op de oude manier achter hun computer zitten. Dit zorgt voor lichamelijk klachten, maar deze zijn redelijk simpel te voorkomen.

Zo moet u er altijd voor zorgen dat uw stoel op de juiste hoogte staat waardoor uw voeten plat op de grond staan. Wanneer dit niet lukt kunt u ook gebruik maken van een voetensteun. Ook de hoek van uw rug is zeer belangrijk. Deze moet altijd iets groter zijn dan 90 graden om pijntjes te voorkomen. Zorg ervoor dat u uw bureau gemakkelijk kunt bereiken en niet uw schouders moet optrekken om optimaal te kunnen werken.

Te gebruiken componenten

Uw werk wordt voornamelijk verricht op een beeldscherm en deze moet dan ook goed worden geplaatst. Zorg ervoor dat deze op ongeveer een armlengte van uw verwijderd is en op ooghoogte. Hierdoor kunt u uw nek recht houden en dit zorgt voor een goede houding.

Over Gerard Ubert

Een gestoord maar zeker creatief brein die in staat is om verschillende hersenspinsels op papier te zetten. Mijn specialisaties: Consumenten electronica, Sociale items en suggestieve blogs.

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …