Atlantic Telecom wordt Telfort Zakelijk

Het aantal merknamen dat KPN op de zakelijke markt voert, wordt aangepakt. De merknaam Atlantic Telecom zal van het toneel verdwijnen en opgaan in Telfort Zakelijk. Dat heeft Telecompaper vernomen van welingelichte bronnen. Vanwege de grotere naamsbekendheid is gekozen voor de Telfort-naam. Waarschijnlijk zal de naamsverandering begin 2012 worden doorgevoerd.
De stap heeft te maken met de integratie van zakelijke vaste en mobiele diensten onder het Telfort-merk. Telfort Zakelijk moet daarmee een fullservice provider worden. KPN verwacht dat dit proces onder één naam versneld wordt.

KPN bevestigt dat het besluit is genomen Telfort Zakelijk en Atlantic Telecom samen te voegen. De exacte plannen, timing en vervolgstappen worden nog uitgewerkt en op een ander moment bekendgemaakt.
Atlantic Telecom heeft per eind Q3 2011 60.000 telefonieklanten waaronder 21.000 PSTN- en 39.000 ISDN-klanten.

Eind 2010 maakte KPN bekend dat het de zakelijke communicatieaanbieder Atlantic Telecom overnam. Daarbij werd aangegeven dat Atlantic binnen het merkenportfolio van KPN vooralsnog onder eigen naam zou blijven opereren. Financiële details van de transactie zijn niet bekend gemaakt.

Atlantic Telecom levert sinds 1995 telecom- en datadiensten aan voornamelijk de zakelijke markt in Nederland. Hiertoe maakt het bedrijf onder meer gebruik van het netwerk van KPN. [bron:Telecompaper]

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …