Home / Digitale TV / WatDoenWijMet: Televisieseries op een DVD of Blu-ray speler

WatDoenWijMet: Televisieseries op een DVD of Blu-ray speler

Het huidige televisieaanbod liegt er niet om. Er worden veel films en series uitgezonden en het aantal zenders is zo groot dat we amper de kans krijgen om naar allemaal een keer te kijken. Hou je van detectives? Dan is er nagenoeg iedere avond wel eentje te vinden. Geldt ook voor soapseries en drama’s. Nu valt me alleen wel iets op en ik denk dat ik niet de enige ben die dat ziet. Waar gaat het me nu om?

Nieuwe series die weer verdwijnen

Met regelmaat worden er nieuwe series aangeboden, waarvoor uitgebreid reclame gemaakt wordt voordat deze van start gaan. Je begint vol enthousiasme te kijken en wat gebeurt er dan na een eerste seizoen of soms zelfs al na een aantal afleveringen? Je nieuwe favoriete serie verdwijnt ineens van de buis. Krijg je dan ook het gevoel dat je een beetje genept bent? Maken ze je eerst lekker met een aanbod, laten ze het tot een bepaald moment zien en dan stoppen ze ermee….tja, wat doe je dan als echte fan? Je gaat op zoek naar een andere mogelijkheid om de serie te bekijken want je wilt natuurlijk wel graag weten hoe het afloopt en wie het nu eigenlijk allemaal gedaan heeft bij die ene spannende moordzaak.

Zoek de juiste DVD

Het vinden van televisieseries op internet (en zelfs nog in verschillende winkels) is een eenvoudig klusje. Je gaat naar een grote aanbieder, typt de naam van de serie die je graag wilt hebben, in en met een beetje geluk is het juiste seizoen al beschikbaar.

Gat in de markt

Het lijk wel het gat in de markt te zijn op DVD gebied. Televisieseries zijn ongekend populair en zelfs al heb je de mogelijkheid gehad om de complete serie wel op televisie te aanschouwen, dan zijn er nog veel mensen die ervoor kiezen om deze alsnog zelf ook aan te schaffen. En de handel speelt hier uiteraard goed op in. Alle series waar je vroeger als kind of tiener naar keek, zijn wel te verkrijgen en dat stukje jeugdsentiment laat je jezelf natuurlijk niet ontnemen als je er de kans voor krijgt. En dat weten de producenten van deze televisieseries ook. Ze brengen eerst een leuke aanbieding op de markt, met bijvoorbeeld het eerste seizoen van een bepaalde serie. Leuke serie, leuke prijs. Dus jij denkt, die kan ik wel eens aanschaffen. En dan begint het pas….je wilt natuurlijk wel alles compleet hebben. Er komen steeds meer seizoenen en de prijs wordt ook niet lager. De nieuwste seizoenen zijn natuurlijk het duurst. Of ze bedenken dat een seizoen ineens wel gemakkelijk in tweeën gedeeld kan worden. Niet omdat het niet in één boxset past, maar omdat je dan twee keer een aankoop doet. Specials zijn al helemaal bijzonder: die zijn alleen los verkrijgbaar.

Word je genept?

Krijg je nu ook de indruk dat er goed ingespeeld wordt op de markt en dat je aardig erdoor gemanipuleerd wordt? Dan denk ik dat je helemaal gelijk hebt. Je laat je leiden door het aanbod, omdat je de verleiding niet kunt weerstaan om iets te kopen dat je graag wilt zien. Heel begrijpelijk en de markt speelt er heel handig op in. En dat dit slim is, zal ik dan ook niet ontkennen.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De chatprogramma’s van vroeger

Via een scherm met elkaar communiceren vinden wij nu heel normaal. Maar hoe is het …