Een refurbished iPhone is vaak ruim 30 procent goedkoper in aanschaf dan een nieuwe iPhone. Hierdoor bespaar je al snel honderden euro’s. Dit is ook meteen een van de belangrijkste reden dat refurbished devices in populariteit toenemen. Vanzelfsprekend zijn er veel aanbieders van gebruikte iPhones, maar weet jij waar je bij aanschaf op moet letten? Graag geven wij je een aantal tips zodat je de beste keuze kunt maken.
Waar koop je een refurbished iPhone
Er zijn veel webshops waar je een refurbished Apple iPhones kunt kopen. Het is belangrijk om te kijken of de webshop betrouwbaar is. Dit kan je natuurlijk zelf eenvoudig onderzoeken door bijvoorbeeld te kijken of de aanbieder een webshop keurmerk heeft. Verder is het verstandig om na het aantal beoordelingen en het gemiddelde cijfer te kijken. Twijfel je over een aanbieder? Google dan gewoon even verder.
Kwaliteit van een refurbished iPhone
De kwaliteit van een tweedehands iPhone valt vaak te betwisten. Het toestel kan er misschien wel “goed” uitzien, technisch kan het een drama zijn. Refurbished iPhone worden vaak meestal grondig gecontroleerd, zowel optisch als technisch. Dit controleproces kan natuurlijk wel per aanbieder verschillen. Zo zijn er aanbieders die hun controle proces doormiddel van een video of infographic verduidelijken.
Bij refurbished producten kom je online allerlei gradaties en condities tegen. Hier zijn helaas geen standaarden voor, dus verdiep je hierin en let goed op wat je koopt.
Controleer de conditie van de iPhone
Controleer bij binnenkomst of de iPhone voldoet aan de gradatie die de webshop het toestel heeft gegeven. Optisch is dit natuurlijk eenvoudig te controleren. Maar controleer ook of bijvoorbeeld de camera, het scherm en de batterij van de iPhone goed presteert. Dit is een van de redenen om voor een betrouwbare aanbieder te kiezen, mocht er een probleem zijn met het toestel dan kan dit worden gefixt.
Garantie op je device
Het krijgen van garantie op je aankoop is natuurlijk erg belangrijk. Dit is een van de belangrijkste voordelen van refurbished ten opzichte van een tweedehands device. Mocht het zijn dat het toestel binnen een bepaalde tijd niet goed functioneert, dan kan deze kosteloos worden gerepareerd. Controleer welke onderdelen er wel of niet onder garantie vallen. Ook is het verstandig om te controleren hoeveel maanden garantie de aanbieder geeft.
Wettelijke bedenktijd:
Verder heb je als consument recht op minimaal 14 dagen wettelijke bedenktijd. Voldoet het toestel niet aan je verwachtingen dan kan je deze dus gewoon retourneren.