Weinig groei breedbandmarkt Nederland

De Nederlandse markt voor breedbandinternet is in het tweede kwartaal het zwakst gegroeid sinds 2003.

Het aantal breedbandaansluitingen steeg met 1,1 procent, vergeleken met een groei van 2 procent een jaar eerder. Dat maakte de marktonderzoeker Telecompaper vrijdag bekend.

In totaal werden in het afgelopen kwartaal 63.300 nieuwe aansluitingen voor breedbandinternet afgesloten, waarmee het totaal uitkomt op 5,61 miljoen. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar steeg het aantal breedbandaansluitingen met 6,6 procent ofwel 345.000, aldus Telecompaper.

Bijna 78 procent van de Nederlandse huishoudens beschikte aan het einde van het tweede kwartaal over breedbandinternet. Dat is een stijging met 4,4 procentpunt vergeleken met vorig jaar. Telecompaper verwacht dat de breedbandmarkt in de tweede helft van 2009 de grens van zes miljoen aansluitingen zal overschrijden. (telegraaf)

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …