Wat een mijlpaal, want het Nederlandse internet bestaat zondag 25 jaar op de kop af. Want het is 25 jaar geleden dat er een verbinding werd gelegd, en dat de Nederlander is aangesloten aan het internet.
Piet Beertema van het Centrum Wiskunde en Informatica (CWI) kreeg op 17 november 1988 het eerste trans-Atlantische e-mailbericht. Daarmee was Nederland, na de Verenigde Staten, het tweede land ter wereld dat officieel toegang kreeg tot NSFnet, de voorloper van het internet.
Het netwerk was toen bedoeld voor wetenschappelijke en militaire doeleinden. 25 jaar later is internet in een groot deel van de wereld en zeker in Nederland gemeengoed geworden en zijn we de voorsprong op veel andere landen nog steeds niet kwijt.
In 2012 had 94 procent van alle Nederlandse huishoudens toegang tot internet. Daarmee voert Nederland de internationale lijsten aan. Per 100 inwoners zijn er 39 breedbandaansluitingen. Van alle OESO-landen (34 ontwikkelde landen waaronder veel Europese landen) heeft alleen Zwitserland met ruim 41 breedbandverbindingen per 100 inwoners er meer. [nutech.nl]