Wordt de Duitse O2 overgenomen door KPN?

Frank
Door Frank november 22, 2008 13:18 Update!

Wordt de Duitse O2 overgenomen door KPN?

CEO Ad Scheepbouwer van KPN, wil de Duitse tak van telecomconcern O2 overnemen, als moederbedrijf Telefónica de Duitsers in de verkoop zetten aan de buitenwereld. Er is volgens hem een voldoende synergie tussen KPN en O2 Duitsland.

Door deze specifieke overname zou KPN een directe concurrent overnemen. KPN is in Duitsland al eigenaar van E-Plus, een concurrent op de markt in Duitsland.

Aan persbureau Reuters vertelde de topman later dat KPN niet actief zoekt naar partijen om over te nemen. Wel hoopt hij ondanks de verslechterende economische omstandigheden de marges van zijn bedrijf tussen de 35 en 40 procent te houden.

KPN’s Duitse dochteronderneming E-Plus, positioneert zich in de markt als prijsvechter tussen de andere telecomaanbieders zoals T-Mobile en O2. Dat legt het bedrijf geen windeieren, gezien de omzetstijging van 9,1 procent in de eerste drie kwartalen van 2008. Behalve in Duitsland is KPN ook actief in België, Spanje en binnenkort ook Frankrijk (via het netwerk van Bouygues).

Scheepbouwer deed zijn uitspraak op een conferentie in Barcelona, aldus Reuters.

Frank
Door Frank november 22, 2008 13:18 Update!