Ziggo Verhoogt Televisie Tarieven

De grootste kabelverzorger van ons kikkerlandje Ziggo, verhoogt volgend jaar zijn tarieven.ziggo-logo

Per 1 januari 2010 stijgt de prijs door, zoals Ziggo zelf aangeeft in een mailtje naar de klanten, stijgende kosten over de gehele linie.

Hieronder een mailtje die ik vond op een Ziggo forum :

U heeft Alles-in-1 Extra van Ziggo. Met dit pakket kijkt u (digitale) televisie, heeft u extreem snel internet en belt u gratis met ruim 900.000 andere telefonie-abonnees van Ziggo. Wij willen u laten weten dat de tarieven voor Alles-in-1 gaan wijzigen. Dit komt door gestegen kosten.

Wat verandert er voor u?
Per 1 januari 2010 betaalt u € 66,50 per maand. Dat is een verhoging van € 1,55.
Omdat u Alles-in-1 Extra een maand vooruit betaalt, vindt u eind december al het nieuwe tarief terug op uw factuur en/of rekeningafschrift.

Mocht u zich niet kunnen vinden in deze tariefswijziging, dan kunt u uw abonnement kosteloos opzeggen. Dit kunt u tot en met 31 december 2009 telefonisch doen. Uw abonnement wordt dan per 1 januari 2010 stopgezet.
Heeft u nog vragen?
Ga dan naar onze website met tariefswijzigingen.
Met vriendelijke groet,

Marcel Nijhoff
Commercieel Directeur

De prijs van het standaard abonnement (dus de analoge coax kabel) zal met EUR 0,20 stijgen. Terwijl de totaalpakketten van Ziggo gemiddeld met zo’n EUR 1,50 zullen stijgen. Over het algemeen is de prijsstijging gelijk aan de inflatie, zo laat Ziggo weten.

Opvallend is dat de kosten per gemeente kunnen verschillen wat het standaardabonnement betreft. Dit ligt aan bepaalde overeenkomsten die aflopen tussen Ziggo en gemeenten. Voor meer informatie over de tarieven en vooral de tarieven per gemeente heeft Ziggo een site in het leven geroepen : http://ziggotariefswijziging.nl

De prijsverhoging van de Alles-In-1 pakketten is een logische zet volgens Gradus Vos woordvoerder van Ziggo.  “Deze pakketten hebben hogere internetsnelheden, meer digitale zenders (zowel radio als tv), interactiviteit, etc gekregen. We hebben deze pakketten steeds uitgebreider gemaakt zonder dat daar verhogingen tegenover stonden”

Verder is de timing van Ziggo ook opvallend te noemen; vanaf volgend jaar moeten de kabelaars, zowel Ziggo als UPC, hun netwerk openen voor derden.

Met deze openstelling probeert de OPTA meer concurrentie op de kabel te krijgen. Hierdoor zouden tarieven moeten gaan dalen in plaats van de stijging die Ziggo nu heeft openbaar gemaakt.

Tele2 is één van de geïnteresseerden om op Ziggo en UPC infrastructuur met tv te beginnen. Eerder gaf Tele2 al aan zwaar onder de Ziggo prijs te gaan zitten, dit wordt nu voor Tele2 dus nog makkelijker.

Frank

PS : Ziggo heeft ook een twitter account : http://twitter.com/ikbenziggo (op moment van schrijven 229 volgers..)

Comments

  1. By Kees

    • By Frank

  2. By Jan van Culemborg